Mercan Taşı Faydaları

23-03-2022 10:41
Mercan Taşı Faydaları
MERCAN TAŞI FAYDALARI 
 
Mercan taşı şifalı taşlar arasında kırmızı renk kulvarın da yerini alır. İnsanların üzerine pozitif bir etki yaratan mercan taşını taşıyanlar kendilerini şanslı hissedeceklerdir. Diğer adı da şans taşı olan mercam taşı pozitif düşünceleri çağırır. Kendine olan güveni artırır, stresi azaltır. Depresyon yaşayan kişilerin taşıması gereken şifalı taşlardan biridir. Mercan taşının bilinen bir çok cilt hastalığına da iyi geldiği gözlemlenmiştir. Sedef gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan mercan taşı tedavi edicidir.
Mercanlar organik deniz canlılarının iskeletidir. Sıcak denizler de kendini gösteren mercan taşı sihirli taş olarak bilinir. Eski Mısır’ da mercanın mutluluk ve şifa verdiği bilinir. Bedensel ve ruhsal anlam da kendinizi arınmış hissedeceğiniz özel taşlar arasındadır. Mercan taşı kızıl hastalığının bir çok tehlikesinden koruyan bir taş olarak bilinir. Kırmızı mercan gücünü kaybetmeye başladığı zaman, onu dinlendirmek gerekmektedir. Ayda bir defa olmak üzere berrak tuzlu suda yıkamak gerekmektedir. Ya da deniz suyun da bekletmek de çok faydalı olacaktır.
Mercan taşı organik bir taştır. İlkel organizmalar olan mercan poliplerinin kireçleşmiş iskeletlerinden oluşur. Mercan taşının sedef hastalığına çok iyi geldiği herkes tarafından bilinir. Bunun yanında pek çok cilt hastalığının tedavisinde yardımcıdır. Kişilere ruhsal anlamda rahatlama ve dinginlik verir. Mercan taşı kararlılığın simgesidir. Mercan sıcak ve temiz denizlerden bulunur. Adaların kenarında topluluk oluşturan mercanlara atol denir. Kıyı yakınlarında olanlar ise mercan resifleridir.
Dünyanın tüm sıcak denizlerinde mercanlar bulunur. Mercanlar saf kalsiyumdan oluşurlar. Kırmızı mercanlar akrep burcunu temsil ederler. Kırmızı mercan kansızlığa, kan dolaşımı hastalığına ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Çocuklara koyulan mercan isminin sağlıklı büyüyecekleri inancını taşıdığı söylenir. Yaşam gücünü artırması için kırmızı ve siyah mercanı boyunda taşınması önerilir.
Kırmızı mercan insanlar arasında ilişkileri güçlendirir. Kırmızı mercan taşı diğer mercanlara göre daha pahalıdır. Bunun için piyasada kırmızıya boyanmış ve daha uygun fiyatlarda olan beyaz mercanlar satılır. Mercanın bereket getirdiğine inanılır. Şifalı taşlar arasında kırmızı renk ağırlığı olan taşlardandır ve rengi dolayısıyla cazibe ve enerjiyi artırır. Günlük yaşamda ufak kazalardan koruduğu bilinir. Kırmızı mercan kişilere ağır bir duruş ve kendine güven verir. Kendinizi kötü hissettiğiniz zaman şifalı taşlardan olan mercandan faydalanmak gerekir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.