Obsidiyen Taşı Faydaları

23-03-2022 13:02
Obsidiyen Taşı Faydaları
OBSİDYEN TAŞI FAYDALARI
Diğer İsimleri: Obsidian, Volkan Camı, Kara Kadife
Sertliği: 5 – 5,5
Özgül Ağırlığı: 2,6
Kimyasal Grubu: Mineral Benzerleri
Yapısal Görünümü: Yarı Saydam
Parlaklığı: Camsı
Kimyasal Formülü: SO2+H2O+Fe2O3
Uyumlu Olduğu Unsur: Ateş
Uyumlu Olduğu Şakra: Kuyruk Sokumu
Rengi: Siyah, kahverengi, kırmızı, altın sarısı, gri, mavi vede yeşil
Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler: Meksika, İskoçya, Amerika, İtalya, Yunanistan, Ermenistan, Türkiye (Hasan dağı, Nemrut Dağı, ikizdere, Sarıkamış, Iğdır, Ağrı Dağı, Pasinler)
Yapısal Özellikleri
Volkanik yanardağlarda oluşmuş mineralli taşlardan biridir. Volkanik patlama sonucunda sıcak magma tabakasının yeryüzüne çıkarken katılaşması sonucu oluşmuştur. Rengi sebebi ile ona bazıları kara kadife diye isim takmıştırlar. Obsidyen taşının en çok tutlan cinsi taşın üzerinde beyaz lekeleri olan “kar taneli”isimli obsidyendir. Kar taneli aynı zamanda “saflık taşı” olarak da bilinmektedir. 
Oldukça keskin, kolay ve de kırılgan bir yapıya sahiptir. Volkanik aktiviteleri yaşamış bölgelerde bulunmaktadır. Siyah rengi hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Orta çağlarda cilalanarak ayna olarak kullanılmaktaydı. Bu dönemde olağan üstü ruhsal güce sahip olduğu inanılırdı. 
Siyah renkleri en çok Meksika’nın Apache Tears bölgesinde rastlanmaktadır ve çıkartılmaktadır bu yüzden”Apaçinin gözyaşları” vede “kara kadife” olarak isimlendirilmiştir. İlk çağlardan bu yana oldukça fazla bir kullanım alanına sahiptir.
Obsidyen Faydaları
Mücevher olarak kullanılabilen değerli taşlar arsında yer alması ile birlikte pek çok yararları bulunmaktadır;
Sindirim sistemindeki hataları onarır ve düzenler bu yüzden bağırsak rahatsızlıklarını çözmektedir,
Bize ayna vazifesi görerek kişinin kendisini iyi tanımasında yardımcı olur,
Erkeklere erkeksi bir güç depolar ve kişinin neşesini arttırarak espri yeteneğini geliştirebilir,
Zihinde bulunan bulanıklığı temizler ve düşünce gücünüzü arttırabilmektedir,
Aşırı duyarlılığı emer heyecan duygusunu normal düzeylerde sabitler,
Kişinin kararlılık duygusunu geliştirir,
Obsidyen taşı yanardağ orjinlidir. Volkanik magma tabakasının yeryüzüne çıkarak hızlı bir şekilde katılaşması sonucu oluşur. Obsidyen taşı vücuttaki elektriği alarak rahatlama sağlar. Çok şifalı bir taştır ve karaciğerin temizlenmesinde faydalıdır. Bunun için karaciğerin üzerine yumruk büyüklüğünde bu taştan koyarak 20 dakika beklenilir. Bu süreyi aşmamak ve uyumamak gerekmektedir.
Bu harika şifalı taş içinizdeki olumsuz düşünceleri alacak ve olumlu düşünmenize yardımcı olacaktır. Hatırlamak istemediğiniz kötü hatıralarınız mutlaka vardır. Bu taşı kullanarak kendinizi arındırmalısınız. Bu yüzden herkesin ihtiyaç duyacağı şifalı bir taştır. Obsidyen taşının diğer ismi volkan camıdır. Siyah, kahverengi, yeşil ve parlak dış püskürük olan bir taştır. Camsı bir görünüme sahiptir. İkizler ve yay burcunun uğurlu taşlarıdır. Obsidyen taşının en çok bilinen rengi üzerinde beyaz lekeler olan kar taneli obsidyendir.
Bu renginden dolayı siyah kadife olarak da bilinir. Akıl ve sevgi bağlarından kopmamayı temsil eder. Kalın bağırsak, karın bölgesini etkileyerek sindirim sistemini harekete geçirir. Bu anlamda bağırsak ve sindirim sorunu yaşayan kişilerinde kullanması uygundur. Bilinç altında bulunan kaygıları ve olumsuzlukları yok etmeye yardımcı şifalı bir taştır. Bu taş aynı zamanda saflık taşı olarak da bilinir.
obsidiyen taşı
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.