Siyah Turmalin Faydaları

25-03-2022 10:20
Siyah Turmalin Faydaları
SİYAH TURMALİN FAYDALARI
 
Siyah Turmalin kristali, olumsuz olan tüm enerjiyi kendine çeker, manevi yanı güçlü bir topraklama taşıdır. Bu sebeple meditasyon amacıyla çok sık kullanılır.  (Özellikle radyasyon ve elektromanyetik alan temizliği ve korunma için) Meditasyon ve metafizik amaçlar için kullanılan en popüler taşlardan biridir. Güçlü bir koruma taşıdır. Sadece negatif enerjiden kurtulmanıza  yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda pozitif enerji vermeye de çalışır. Siyah turmalin, gizemli ve sihirli bir kristaldir. Hem negatif hem de pozitif özelliklere sahiptir. 
Siyah Turmalin çok yönlü bir taştır. Siyahtır ancak gökkuşağının tüm renklerinin biraraya gelmesi sebebi ile siyah görünür. Siyah turmalinin rengi ve ışık spektrumu onun dengeleme için mükemmel bir taş olduğunu gösterir. Bu pozitif ve negatif dengesi olacaktır. Siyah turmalin tüm renklerden olduğu için tüm çakraların dengelenmesi ve topraklanması üzerinde çalışır.
Turmalin, kimyasal özellikleri az da olsa farklı ve fakat birbiriyle ilişkisi olan birçok taşın ortak (grup) adıdır. Gökkuşağının renkleri dahil birçok renkte turmalin bulunmaktadır. Her renk turmalin taşının ise ayrı bir adı vardır. Siyah Turmalin ise Şorl yada Şörl olarak adlandırılır.
Şörl turmalin taşının siyah renkli olan türünün adıdır. Demir ağırlıklı bir taştır. Opak görünümlüdür. Yatay çizgiler içerebilir. Baktığınızda az da olsa onix yada oltu taşına benzetebilirsiniz. Görünüş olarak benzer taşlar olsalar da temelde çok farklı kimyasal yapılara sahiptirler. Siyah turmalin mutlak siyah değildir, ancak çevresindeki minerallerin tüm renklerinin bir karışımıdır. Genel mineral yapsı Bor Silikat’tır.
siyah-turmalin
Siyah Turmalin Özellikleri
Siyah Turmalin kristali, olumsuz olan tüm enerjiyi kendine çeker, manevi yanı güçlü bir topraklama taşıdır. Bu sebeple meditasyon amacıyla çok sık kullanılır. Kristal kuvars ile kullanılırsa enerjisi daha güçlü olacaktır. (Özellikle radyasyon ve elektromanyetik alan temizliği ve korunma için) Meditasyon ve metafizik amaçlar için kullanılan en popüler taşlardan biridir. Güçlü bir koruma taşıdır. Sadece negatif enerjiden kurtulmanıza  yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda pozitif enerji vermeye de çalışır. Siyah turmalin, gizemli ve sihirli bir kristaldir. Hem negatif hem de pozitif özelliklere sahiptir.
Siyah Turmalin çok yönlü bir taştır. Rengi ve ışık spektrumu onun dengeleme için mükemmel bir taş olduğunu gösterir. Bu pozitif ve negatif dengesi olacaktır. Siyah turmalin tüm renklerden olduğu için tüm çakraların dengelenmesi ve topraklanması üzerinde çalışır.
Enerjisi dışında siyah turmalin, siyah elmas yada siyah safir taşına göre daha kolay ulaşabilen bir taş olması sebebiyle takı ve mücevher yapımında da tercih edilir. Oldukça kaliteli bir doğal taştır.
Şörl turmalinin sertlik derecesi 7 ile 7,5 arasındadır. Turmalinin doğada tüm gökkuşağı renklerinde bulunabilir ve Turmalin taş grubu mücevher kalitesindedir, her rengi ayrı değerlidir.
Başlıca çıkarılan yerler Amerika ve Brezilya’dır. Ayrıca Afganistan, Avustralya, Burma, Myanmar, Hindistan, İtalya, Madagaskar, Malavi, Mozambik, Namibya, Nepal, Nijerya, Pakistan, Rusya, Sri Lanka, İsviçre, Tanzanya, ABD (Kaliforniya ve Maine), Zaire, Zambiya ve Zimbabve’dir.
Siyah Turmalin Bakım ve Temizliği
Sertlik derecesi 7 olmasından dolayı su yada toprak ile temizleme yöntemlerine uygundur. Taşınızı yıkarken herhangi bir kimyasal kullanmamalısınız. Duru su taşı temizlemek için yeterlidir.
Siyah Turmalin Taşı Faydaları
Kabus ve kötü rüyalardan korur,
Kötü ve olumsuz düşüncelerden uzaklaştırır,
Negatiif enerjiyi emer, pozitif enerji verir,
Etrafındaki tüm olumsuz ve negatif enerjiyi kendine çeker,
Stresin en büyük düşmanıdır, kişiyi rahatlatır,
Duygusal anlamda takıntılardan kurtarır,
Zihni sakinleştirir ve berraklaştırır. Zihin bulanıklığını geçirir,
Bağışıklık sistemini güçlendirir,
Detoksifikasyona yardımcı olur, Hücreleri yeniler ve canlandırır,
Zihnin sağ ve sol yarı küresini dengeler.
siyah turmalin
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.