Turmalin Taşı Faydaları

25-03-2022 11:41
Turmalin Taşı Faydaları
TURMALİN FAYDALARI 
Diğer İsimleri: Gökkuşağı Taşı
Sertliği: 7 ile 7.5
Özgül Ağırlığı: 3.06
Kimyasal Formülü: Na (Mg, Fe, Li, Al, Mn)3 Al6 (BO3)3 Si6O18 (OH, F)4 + Cr, V, Ca, K
Uyumlu Olduğu Unsur: Su
Uyumlu Olduğu Şakra: Kök, Kalp, Boğaz
Turmalin taşı, çeşitli renklere ve karışık renkli biçimlere sahip bir taştır. Doğada nerdeyse her renkte bulunabilme özelliğine sahiptir. Bu sebeple turmalin taşlı takıların hiçbiri diğerine benzemez. Eski bir Mısır inanışına göre turmalin; derinliklerden yeryüzüne çıkarken bir gökkuşağından geçmiştir ve bu nedenle gökkuşağının renkleri bu taşa hapsolmuştur. Turmalin taşının “gökkuşağı taşı” olarak da adlandırılmasının sebebi de bu inanıştır.
Turmalinin çeşitleri de vardır. Kırmızı olan rubellite (rubelit), mavi indicolite, zengin yeşil chromolite, parlak sarı kanarya, yeşil ve zengin mavi olan ise paraibadır. Birden çok renge sahip olana “kedi gözü”, ışıkta yeşilden kırmızıya dönene ise “renk değiştiren” denir. Diğer bütün turmalinlerin önüne tek renk ismi konulur yani “pembe turmalin” gibi. Değerli taşlar arasında yarı değerli taşlar sınıfında olsa da maddi değer olarak birçok renkli taştan daha pahalıdır.
Turmalin taşının faydalarından söz etmek gerekirse turmalin; hormon sistemini dengeler ve uyku verir. Zihni ve bedeni kuvvetlendirdiğine, duyarlılık ve hassaslık sağladığına ve anlayışı arttırdığına inanılmaktadır. Konsantrasyon ve sezgisel güçleri arttırmaktadır. Pozitif ve negatif kutuplara sahip bir taştır.
Mistisizmde turmalin, uyum ve dengenin simgesi olarak kullanılır. İnanışa göre turmalin, manevi huzur ve kişinin kendisiyle olan barışını sağlar ve sinir sistemini düzenlemektedir. Birçok mistik özellik de bu taşla özdeşleştirilmiştir. Pembe turmalinin kadının dengesini büyülediğine, yeşil turmalinin ise erkeğin dengesini büyülediğine inanılır. Başka bir inanışa göre; turmalin taşının herhangi bir rengini kullanana nazar değmez, tehlikeden uzak olur ve bahtı açık olur.
Turmalin özellikle evliliğin 8 ve 38. yılı için en uygun hediye olacaktır. Ekim ayının doğum taşı olan turmalin; boğa, aslan, terazi ve oğlak burcunu temsil etmektedır.
Rengi: Kırmızı, Mavi, Yeşil, Sarı, Siyah, Bronz, Pembe
Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler: Afganistan, Brezilya, Amerika, İtalya, Rusya, Tanzanya, Madagaskar,Ülkemizde: (Yozgat-Sarıkaya, Aydın-Çine, Çanakkale ve Karadeniz Bölgesi)
Turmalin taşı çeşitli renklere sahip şifalı taşlardan biri olma özelliği taşır. Doğada her renkte turmalin taşına rastlamak mümkündür. Turmalin taşlı takıların hiçbiri birbirlerine benzemezler. Eski bir Mısır inanışına göre turmalin, derinliklerden yeryüzüne çıkarken gökkuşağından geçmiştir. Bu nedenden dolayı da gökkuşağının bütün renklerini barındırır. Gökkuşağı adının da buradan geldiği bilinir. Birden çok renge sahip olan turmalin taşına kedi gözü, ışıkta yeşilden kırmızıya dönene de renk değiştiren denir.
Değerli taşlar arasında yarı değerli taşlar arasında bulunan turmalin taşı, maddi olarak bir çok taştan daha değerlidir. Turmalin taşı uykuyu dengeler. Zihni ve bedeni kuvvetlendirir. Uyum ve dengenin simgesi olan bir taştır. Pembe turmalin taşı kadını, yeşil turmalin ise erkeğin dengesini büyüler. Özellikle evli kişiler için kullanılması uygun olan taşlardan biridir. Evliliğin 8. ve 38. yılında çiftlerin birbirine hediye olarak vermeleri uygundur.
Turmalin taşı hormonal denge sağlar. Bu taşı kullanan kişilerin tehlikelerden uzak durduğu söylenir. Pozitif ve negatif kutuplara sahiptir. Turmalin taşı akciğer ve solunum yolları hastalıklarında kullanılan bir taştır. Astım, bronşit ve soğuk algınlıklarında yardımcı olan bir taştır. Kırmızı turmalin kalp ve alt karın bölgesindeki organların temizlenmesini sağlar. Yeşil turmalin, huzur ve kendini koruma gücünü verir. Siyah turmalin sinirsel dengesizlikleri çözer.
Bu değerli ve şifacı taşın faydalarını kısaca açıklamaya çalışalım. Bu taş hem maddi hem de manevi olarak oldukça güçlü taşlar arasında yer alır. O yüzden nadir taşlar arasında yer almaktadır.
Hormon salgılama sistemini dengeleyici özelliği bulunur,
Uyku düzenini sağlar,
Zihni güçlendirir ve arındırır,
Sezgisel yanınızı güçlendirir yani sezgileriniz oldukça doğru çıkmaya başlayabilir,
Kişinin kendisi ile barışını sağlar iç dünyanızı kötülüklerden arındırır.
Hangi renk olursa olsun nazarları sizden uzak tutucu özelliği bulunur.
turmalin taşı
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.