Yeşim Taşı Faydaları

25-03-2022 12:18
Yeşim Taşı Faydaları
YEŞİM TAŞI FAYDALARI 
Diğer İsimleri: Jadeit, Nefrit
Sertliği: 6.5 – 7
Özgül Ağırlığı: 3.2 – 3.3
Kimyasal Formülü: (Ca2(Mg,Fe)5Si8O22(OH)2)
Uyumlu Olduğu Unsur: Toprak, Hava
Uyumlu Olduğu Şakra: Kalp, Üçüncü Göz
Rengi: Yeşil, sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı
Çıkarıldığı Başlıca Ülkeler: Guetamala, Myanmar, Rusya ve Amerika, Çin, Yeni Zelanda, Meksika, Türkistan
Yeşim taşı genelde yeşil renkte bulunur. Sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ya da beyaz lekeli renklerde bulunabilir. Yeşim taşının pisliklerden vücudu arındırmasını sağlar. Diş problemlerinde ağrıları azaltması için kullanıldığı bilinir. Ağzın içine yerleştirilen yuvarlak yeşim taşı, dişin yanında durur ve konuşulduğunda diş için rahatlatıcı etkisi olduğu söylenir ve bilinir.
Yeşim taşının aşırıya kaça duyguları azalttığı ve hafiflettiği bilinir. Kişilerin görüş açılarına netlik kazandırır. Korku ve endişeleri kişilerin içinde atarak rahatlama duygusu verir. Yeşim taşı elinizde tuttuğunuzda rahatlama hissi ve sıcaklık verir. Kendisini taşıyan kişilerde cesaret ve adalet duyguları verir. Günlük olarak kullanılabilir ve dengeli ve iyileştirici etki verdiği bilinir. Gözleri rahatlatır ve akıl sağlığı konusunda dinginlik ve rahatlama hissi verir.
Yeşim taşı özellikle öğretmenler ve konuşmacılar tarafından tercih edilen bir taştır. Yeşim taşı renginden dolayı son derece rahatlatır ve huzur verir. Yeşim taşı ikizler, balık, boğa ve terazi burcunu simgeler. Özellikle bu burçları taşıyan kişiler tarafından çok faydalı olacaktır. Yeşim taşı akıl hastalıklarında ve göz hastalıklarında da çok kullanılan bir taştır. Özellikle Çinliler tarafından çok değerli görülen ve kullanılan taşlardan biridir. Bir çok Çinli iş adamının rahatlatıcı etkisinden dolayı ellerinden düşürmedikleri bir taştır.
Bu taşın oldukça rahatlatıcı ve arındırıcı özellikleri bulunuyor. Vücut pisliklerini aldığından bu taşın yatağı dahi yapılmış ve seans olarak uygulamaya gidilmiştir. Biraz araştırma yaparak yatak tedavisini de öğrenebilirsiniz. Özellikle öğretmenlerin ve konuşmacıların çokça tercih ettiği bu güzel taşın biraz faydalarından bahsedelim;
Bedeninizi temizlemenize yardımcı olan bir taştır,
Diş ve Diş eti sıkıntılarınızda faydalı olabilmektedir. Ufak ve oval bir parça ile konuştuğunuzda faydalı titreşimler yaymaktadır,
Duygularınızı dengeleyerek tutsaklığından kurtulursunuz,
Odaklanma sorununuz mevcut ise bu sorunu çözmenizde ki en iyi ilaçlardan birisidir,
Elinizde bir süre tuttuğunuzda tepkime yaparak ısınır ve size rahatlatıcı bir duygu verir,
En güzel yanı da taşıyan kişide adalet duygusunu en üst seviyelere çıkartmasıdır,
Kibir gibi kötü huy ve düşüncelerden sizi arındırır.
Konuşmalarınızı akıcı ve düşünce gücünüzü üst seviyelere çıkartabilir.
Önemli Not
Çinli iş adamlarının yanlarında muhakkak bir adet yeşim taşı bulunuyor.
yeşim taşı
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.