Galen / Galena Taşı Faydaları

01-05-2022 10:58
Galen / Galena Taşı Faydaları
Galen taşı, kurşun mineralinden elde edilen, kübik bir sülfit mineralidir. Dünyanın birincil kurşun cevheridir ve birçok ülkede, çok sayıda yataktan çıkarılmaktadır. Kurşun ve gümüş içeriği nedeniyle, binlerce yıldır çıkarılmaktadır. Adının anlamı, Yunancada “cadı” anlamına gelen galene sözcüğünden türetilmiştir. İlk olarak, 77 yılında Pliny tarafından bildirilmiştir. Genellikle İngiltere, Amerika, Peru ve Almanya’da bulunmaktadır.
Uyanış sürecini başlatmak için harika bir taştır. Bu değerli taş, birinin sorunlarının psiko-ruhsal kaynağına ilişkin içgörüyü keşfetmek için etkili olabilir. Kişinin, daha düzelmiş bir varoluş durumuna doğru ilerlemesine yardımcı olabilir. Bu yazıda, galen taşının faydalarının yanı sıra, onunla ilgili bilmeniz gereken bazı gerçeklerden bahsedeceğiz. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!
Galen Taşı Anlamı ve Tarihi
Hem kristal hem de masif formlarda gelen galen taşının anlamı, Yunancada “cadı” anlamına gelen galene sözcüğünden türetilmiştir. Renkleri, gümüş grisi ile gümüş rengi arasında değişir. M.Ö 77 yılında, dönemin önemli İtalyan yazarı Gaius Plinius Secundus bildirilmiştir. Adı, Yunancada kurşun cevheri anlamına gelen “galene” sözcüğünden gelmektedir.
Eski Mısırlılar, onu; güneşin parıltısını azaltmak ve onları sineklerin taşıdığı hastalıklardan korumak için gözlerinin altında sürme olarak kullanıyorlardı.
Galen Taşı Nerede Bulunur?
Galen taşı yatakları, dünya çapında bulunmaktadır. Kayıtlı kaynaklar arasında; İngiltere, Bulgaristan, Kolombiya, Avustralya yer almaktadır. Ayrıca, İsrail’in kuzeyindeki Hermon Dağı’nda da meydana gelmektedir. Amerika’da, en belirgin olarak Driftless Bölgesi’nde görülür. Galen, bu bölgenin tarihinde ekonomik olarak o kadar büyük bir öneme sahipti ki, bölgedeki kasabalardan birine Galen adı verildi.
Galen Taşı Özellikleri
Kristal Sistem: İzometrik
Renk: Bazen mavimsi bir ton, genellikle gümüş grisi
Parlaklık: Metalik ile mat
Bölünme: 4 yönde mükemmel küpler oluşturur.
Kırılma: Düzensizdir ve mükemmel bölünme nedeniyle nadiren görülür.
Sertlik: Mohs değerine göre 2.5 – 3
Özgül Ağırlık:5 üzeri
Kimyasal Sınıflandırma: Sülfür
Burç: Oğlak
Çakra: Kök Çakra
Menşei: Rusya, Peru ve Meksika
Nadirlik: Yaygın
Titreşim: 22 numara
Ağırlığı ona güçlü bir topraklama özelliği verir ve Kök Çakra ile ilişkilidir. Topraklama yeteneği ve güçlü enerji titreşimleri, kişinin her türlü zorlukla yüzleşmesine izin verir. Bu taş ile, içinizde var olan kişisel gücü kullanabilir, görevleri tamamlayabilir ve hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Önünüzde uzun ve engebeli bir yol olsa bile size nasıl motive olacağınızı öğretecek ve başarılı olma dürtüsünü artıracaktır. Taşın bu yeteneklerini kullanarak, korkunun bir duygudan ibaret olduğunu anlayabilir ve onunla yüzleşmenin hayallerinizi gerçekleştirmeye bir adım daha ilerlemenizi sağladığını anlayacaksınız.
Neden Kullanmalısınız?
Galen taşı, aslında var olan en iyi topraklama taşlarından biridir. Kişinin duygusal engellerden kurtulmasını sağlayarak ilham veren ve dengeleyen bir enerjiye sahiptir. Kişiye, güçlü bir “başarabilirim” düşüncesi aşılar. Ayrıca bu taş, zihinde yeni fikirler açılmasını da sağlayabilir. Negatif enerjileri emmek ve onu canlandırıcı bir enerjiye dönüştürmektedir.
Galen taşı, kafa karışıklığı, aşırı çalışma veya çatışma duygularının olduğu yaşam alanlarına güvenlik ve istikrar getirebilir. Bu taş, aynı zamanda kişinin enerjisini topraklamak için kullanır ve bilgeliğe doğru uyumlu bir şekilde yeni yollar açmaktadır.
Uyum ve barışı teşvik edebilir. Kişiyi daha bağışlayıcı, anlayışlı ve sevgi dolu olmaya teşvik edebilir. Ayrıca, diğer bazı taşların gücünü arttırmaya da yardımcıdır. Kişinin net bir şekilde düşünme ve konuşmasına yardımcı olabilecek bir taştır. Herhangi bir yargıya varmadan önce hikayelerin her iki tarafını da görmenizi sağlayabilir. Bu taş aynı zamanda manevi bilgeliğe erişmede faydalı olabileceği gibi, size zor kararlar verirken daha iyi bir bakış açısı da sağlayabilir.
Galen Taşının Faydaları
Fiziksel Sağlık İçin Faydaları
Fiziksel iyileşme söz konusu olduğunda; iltihapları ve cilt döküntülerini azaltma yeteneğine sahiptir.
Kan dolaşımını uyarabilir ve damar sağlığını iyileştirebilir.
İyileştirici enerjisi, bağımlılıklardan kurtulurken vücudun detoksifiye edilmesine de yardımcı olabilir.
Saça faydalı olacak çinko ve selenyumun emilimini de arttırabilir.
Bu değerli taş; sizin için kök salan, fikirlerinizi ve tutkularınızı uygulamaya koyarken güvenebileceğiniz insanlar olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.
Aşk ve İlişkilerde Faydaları
Galen taşı, ilişkilerde daha fazla sevgi ve uyum olmasını istediğinizde ve kendinizi veya ilişkinizi değiştirmek veya dönüştürmek konusunda ciddiyseniz çok faydalı bir taş olacaktır. Aşk yolculuğunda kişiye yardımcı olacak etkili bir taştır.
Kişiye kendisinin iyi ve kötü yanlarını nasıl kucaklayacağını gösterir.
Kişiyi zorluklar karşısında güçlü ve cesur tutacak güçlü bir topraklama taşıdır.
Zor ve rahatsız edici görevlerin üstesinden gelme yeteneği verir.
Duygusal taciz ya da travma nedeniyle kaybedilen kişisel gücü nasıl geri kazanabileceğinizi gösteren bir taştır.
İlişkinizde, birbirinize olan bağlılığınızı güçlendirecek ve ayartmalardan uzak durmanıza yardımcı olacaktır.
Gelecekte siz ve eşiniz için başka nelerin saklanacağı konusunda sizi heyecanlandıracaktır.
Bu değerli şifalı taş, s evmenin ve sevilmenin ne anlama geldiğini tam olarak deneyimleyebilmeniz için aşktaki en büyük korkularınızla yüzleşmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, daha iyi ve daha akıllı bir insan olmanız ve geçmişteki hataları yapmamanız için size ilham verecektir!
Galen Taşı Nasıl Kullanılır?
Metal enerjiye sahip olan galen taşı; konsantre olmak, çalışmak, yeni fikirler bulmak veya güç toplamak için kullandığınız herhangi bir alanı geliştirmek için kullanılabilir. Onu kullanmak; yaşamınıza ve evinize konsantrasyon ve kararlılık enerjilerini getirecektir. Olmanız gereken şekillerde güçlü ve cesur olmanızı sağlayacaktır.
Enerjisi, evin ve bulunduğu odanın batı bölgesi ile ilişkilidir. Onun enerjisi ile çalıştığınızda, hayatınızda daha yardımsever ve şefkatli insanları ağırlayabileceksiniz. Galen taşı kolye ya da bileklik takmak, aynı zamanda size daha fazla seyahat fırsatı getirecektir. Hem kişisel hem de profesyonel hayatınızdaki enerjileri arttıracaktır.
Galen taşı kolye ve takılar, evdeki çocuklar ve aileyle olan bağları güçlendirmek için de iyi bir yardımcıdır. Hayatınızı daha iyi, ilişkilerinizi daha tatlı hale getirme çabalarınızı pekiştirecektir. Hayatınızın donuk, heyecan verici olmayan veya ilhamsız hale gelen duygusal yönlerine konsantre olma çabalarınızı arttırmada da iyi bir yardımcıdır.
Galen Taşı ve Çakralar
Topraklama enerjisine sahip olan galen taşı, temelde Kök Çakra ile ilişkilidir. Kişiyi, anında güçlü ve rahat hissettirecek yatıştırıcı enerjileri nedeniyle genellikle dengeleyici veya sakinleştirici bir taş olarak kullanılır.
Kendinizden şüphe duyduğunuzda, evinizde bir parça bulundurabilir ya da galen taşı kolye gibi aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde, hayatınızdaki şeyler veya insanlar hakkında kararsız hissetmeye başladığınızda da, takı olarak kullanabilir ya da cebinizde taşıyabilirsiniz.
Sonuç olarak…
Galen taşı; hayatınıza her seviyede denge getirecek bir uyum taşıdır. Hayatın her yönüne istikrar getirecek ve onu hem fiziksel hem de ruhsal seviyede uyumlu hale getirecektir. Zihin açıcı olduğundan, genişletilmiş fikirlerin tadını çıkarabilirsiniz. Kusurları ve kişisel varlığın en karanlık taraflarını keşfetmeniz için sizi cesaretlendirecektir. Sonucunda da; kim olduğunuzu tamamen kabul ettiğinizde, artık kusurlarınızı kimse size karşı kullanamayacaktır!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.