Mistik Topaz Taşının Özellikleri

30-12-2022 11:09
Mistik Topaz Taşının Özellikleri

Mistik Topaz Taşının Özellikleri

Topaz yatakları dünya üzerinde birçok yerde bulunsa da en fazla topaz çıkarılan ülkelerin başında Avustralya, Çin, Sri Lanka, Brezilya ve Rusya bulunmaktadır. Mistik topaz aynı zamanda rainbow topaz, fire topaz ve Alaska topaz isimleri ile de anılmaktadır.

Topaz taşının birçok farklı renkte bulunması mümkün olmakla birlikte günümüzde özellikle mavi topaz ve gökkuşağı renkleri ile mistik topaz ön plana çıkmaktadır. Mücevher taşı olarak da sıklıkla kullanılan mistik topaz yarı şeffaf ve cam parlaklığına sahiptir.

Mistik Topaz Özellikleri

Eysell Jewellery tarafından en kusursuz örnekleri sunulan mistik topaz, adından anlaşılacağı üzere manevi yönden etkisi olan doğal taşlar arasında yer almaktadır. Mistik topazın en çok bilinen etkisi ruhsal gelişimi desteklemesidir. Bu sebeple de meditasyon da sıklıkla yer alır. Ayrıca kendini geliştirmek isteyen kişiler de sıklıkla özel tasarım taş kolyeler aracılığı ile bu gücü sürekli olarak yanlarında hissederler.

Mistik topazın bir diğer etkisi de mental olarak görülmektedir. Çünkü mistik topazın zihin açıklığı verdiğine inanılır. Öğrenciler ve sürekli olarak zihinsel güç harcanması gereken işlerde çalışanlar için performansın arttırılması için mistik topazdan sıklıkla yararlanılır.

Sezgilerin güçlendirilmesinde de son derece etkili olan mistik topaz, kullanıcılarına cesaret verir. Bu sayede yeni girişim planları olan ancak bunun için yeterli cesareti kendinde bulamayan kişileri destekler. Mistik topazın vermiş olduğu enerji ile sezgilerin de artması ile kişilerin daha iyi kararlar vermesini sağlar.

Mistik topazın aynı zamanda kötü insanlardan koruduğuna da inanılmaktadır. Mistik topazdan yapılan özel tasarım bilekliklerin sürekli olarak taşınması ile birlikte zalimlerin kötülüklerinin bu kişilere ulaşamayacağı düşünülür.

Mistik topazın sadece soyut olarak değil aynı zamanda fiziksel alanda da yararları bulunmaktadır. Bunların içerisinde öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi bulunmaktadır. Bu sebeple sürekli olarak hastalığa açık olan kişilerin mistik topazı üstlerinde taşımaları önerilmektedir. En kaliteli mistik topazı ise Eysell Jewellery online mağazasında bulabilirsiniz.

Mistik topazınetkilerin içerisinde zeka ve yetenekleri geliştirmesi de yer almaktadır. Bu sebeple de özellikle sınavlara hazırlanan ya da resim gibi yaratıcılık ile ilgili alanlarda çalışan insanların sıklıkla kullandığı görülür.

Özel tasarım taş kolyeler içerisinde en sevilen modeller içerisinde yer alan mistik topaz taşından yapılmış modellerin bir diğer faydası ise göz hastalıklarına karşı koruması ve görmeyi iyileştirmesi bulunmaktadır.

 

Mistik Topaz Taşının Bakımı

 

Doğal taşlar sıklıkla mücevher olarak kullanılmaktadır. Ancak her doğal taşın belli bir enerji frekansı vardır. Bu frekans kullanıcısı ile etkileşime girer. Bu sebeple de zaman içerisinde frekans dengesizliklerinin oluşur. Bunun giderilmesi için tüm doğal taşlarda olduğu gibi mistik topazın da bakımının ve temizlenmesinin yapılması gerekir.

 

Mistik topaz taşının sertlik derecesi sekizdir. Bu sebeple de hem su hem de toprak ile temizlenmeye uygundur. Eğer mistik topazdan üretilmiş özel tasarım bileklikler suyun altında birkaç dakika tutarak temizleyebilirsiniz. Daha iyi bir temizleme için ise nehir gibi doğal akışı olan ya da deniz gibi doğal olarak tuzlu sularda da temizleyebilirsiniz.

 

Mistik topaz taşını temizleyebileceğiniz bir diğer yöntem ise toprak olmaktadır. Ancak kullanacağınız toprağın saksı toprağından ziyade yerküre ile bağlantısı olan toprak olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu sebeple de mistik topazı temizlemek için bahçenizin bir köşesini kullanabilir ve bir gece boyunca toprağa gömülü bir şekilde bekletebilirsiniz.

Mistik Topaz Taşının Künyesi

Mistik topazın sertlik derecesinin 8 olduğundan daha önce bahsetmiştik. Bunun yanında taşın özgül ağırlığı 3,5 olmaktadır. Etkili olduğu çakralar ise kök, boğaz ve taç çakralardır. Mistik topazın tüm bu faydalarından en şık şekilde yararlanmak için ise Eysell Jewellery yer alan birbirinden farklı tasarımlardaki takıları tercih edebilirsiniz.

mistik topaz taşının özellikleri
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.