Sugulit (Lavulit) Taşı Faydaları

08-05-2022 16:17
Sugulit (Lavulit) Taşı Faydaları
SUGULİT (LAVULİT) TAŞI FAYDALARI
Sugulit taşı içeriğinde bulunan manganez sebebi ile birbirinden güzel ve canlı renklere sahiptir. Doğada çoğunlukla ametistin mor tonlarına benzer sugulit taşı bulunmaktadır. Bunu dışında soluk lila, eflatun, sarımsı açık kahverengi, koyu kırmızı renkleri de vardır 
Sugulit taşında saf tek bir renk bulunmaz. Asıl renkten daha koyu veya daha açık renkte çizgiler bulunur.
Taş ismini 1944 yılında onu keşfeden Japon jeolog Ken -İchi Sugi’den almıştır. Ruhsal gelişimle bağlantılı bir taştır. Yaşamınıza suguliti dahil etmek bilgeliğe ve gerçek manevi aşka ulaşmaya yardım ettigi söylenir. Ayrıca taşıyan kişiye şans getirdiğine inanılmaktadır. Şans ve manevi aşk taşı olarak bilinir.
Sağlığa faydaları sebebiyle şifacı taşı adıyla anılmaktadır. Özellikle baş ağrılarını ve diğer vücut ağrılarını iyileştirmede oldukça etkilidir.
Mide ve sindirim rahatsızlıklarına olumlu etki ederek iyileşmeyi hızlandırır. 
Kişiyi fiziksel olarak güçlendirerek direnci arttırır.
Anemi, astım,epilepsi, alerji ve akciğer hastalıkları için faydalıdır.
Hipofiz ve epifiz bezlerini işlevini arttırır ve gıda bağımlılıkları gibi durumlarda daha kontrollü davranmaya olanak sağlar. 
Lenf bezlerini ve kanı özellikle açık renkli sugulit taşları temizlemektedir. Açık renkli Sugilit ayni zamanda lenf ve kan arındırmak içinde kullanılır.
Disleksi ve öğrenme zorluğu gibi problemler için de suguliti tercih edebilirsiniz. Otizmli bireylerin tedavisine yardım eder.
İçeriğindeki mangan oranının yüksek olması ağrılara etki etmesini sağlamaktadır.
Çakra tıkanıklıklarının giderilmesi, auranın negatif enerjilerden arındırılması için sugulit taşından faydalanabilirsiniz. Negatiflikten arınan bedene ilham ve özgüven sağlayarak evrensel yaşam gücü, isteneni başarma gücü verir. 
Kişinin odaklanmasını sağlar, kişiye iç huzur verir. 
Açık renge sahip olan taşlar hayallerinizle bağlantı kurmanızı sağlarken, koyu renkli taşlar bu hayallere ulaşmak için azminizi korumanızı yardım eder. 
Sugulit taşı kişisel dönüşümü teşvik ettiği ve ruhsal farkındalık sağladığı için meditasyon yaparken kullanabilursiniz.
Açık renkli Sugilit lenf ve kan arındırmak için kullanılır. Sugulit korkulu rüya görmekten korur, hem de görülen rüyaları berrak şekilde hatırlamaya yardım eder.
Ağrıları gidermeye yardım eder. Fiziksel ağrıları hafifletir.
Mor ışınımlı enerjisi (lityum enerjisi) ruhsal gelişime, aklın berraklaşmasına, şüphelerin giderilmesine ve tevazu sahibi olma. Zihni temizleyip iş hayatında başarılı olmaya yardımcı olur.
Epifız bezini harekete geçirir.Sugulit taşımak, korku ve endişeleri ortadan kaldırır, özgüven ve cesaret verir.
Duygusal şokların, hayal kırıklıklarının etkisini azaltır. 
Uzun süreli depresyon halini, umutsuzluğu, stresi hafifletir.
Anksiyete tedavisinde yararlıdır.
Beynin ve sinir sisteminin fonksiyonel olmasını sağlamada ve fonksiyonlarını artırmada yararlı ve iyileştirici bir araçtır. Sağ ve sol beyin loblarının fonksiyonlarını dengeler. Sinir hücrelerini yeniler. Beyin hastalıklarının tedavisine yardım eder. Ruhun şifası olarak kabul edilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Epilepsi hastalığının tedavisine yardım eder. 
Beyindeki Epifiz ve Hipofiz bezlerini ve hormonlarını düzenler ve dengeler.
Kansere karşı kullanılır. Kanser hastalıklarının tedavisine yardım eder.
Baş ağrısını hafifletir. Migren hastalıklarının tedavisine yardımcıdır. Kronik yorgunluğun ve güçsüzlüğün giderilmesi için kullanılır.
Böbreküstü (adrenalin) bezini ve hormonlarını düzenler ve dengeler.
Vücudun kendi kendisini iyileştirme yeteneğini harekete geçirir.Disleksi ve diğer öğrenme zorlukları tedavisine yardım eder.OKB (Takıntı) hastalığının tedavisinde fayda sağlar. Sürekli kullanılmamalı, haftada iki gün taş çıkarılıp  dinlendirilmelidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.